1380 Views

Μετακόμιση τώρα: Πώς να Προστατεύσετε Δάπεδα και Χαλιά

Καταλαβαίνουμε ότι μια μετακόμιση είναι από μόνη της μια αγχωτική εμπειρία. Γι’ αυτό, η Columbia movers κάνει πάντοτε το καλύτερο που μπορεί!

Η Columbia movers καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε πελάτη της και εξασφαλίζει μια ομαλή, ξένοιαστη και ασφαλή μετακόμιση, δίχως άγχος και ανησυχίες.

Σε αυτό το άρθρο, παρέχουμε ορισμένες πρακτικές συμβουλές για το πώς να προστατέψετε ευαίσθητα πατώματα και χαλιά κατά τη διάρκεια της μετακόμισης – έγνοια που συχνά απασχολεί άτομα που μετακομίζουν από ή σε ακριβά σπίτια ή διαμερίσματα.

Ας δούμε τις λεπτομέρειες.

1. Καλύψτε τα Πατώματα ή τα Χαλιά

Δεν είναι δα και το μεγαλύτερο μυστικό του κόσμου: όσο πιο ευαίσθητο είναι το χαλί ή το πάτωμά σας, τόσο καλύτερα πρέπει να το καλύψετε και να το προστατέψετε κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Το αναφέρουμε, ωστόσο, γιατί ορισμένοι ζητούν από αυτούς που τους βοηθούν στη μετακόμιση να βγάλουν τα παπούτσια τους. Αυτή η προσέγγιση δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Ένα επαγγελματικό συνεργείο οφείλει βάσει νόμου να φορά ειδικό εξοπλισμό ασφαλείας, στον οποίο περιλαμβάνονται και ειδικά παπούτσια. Επίσης, αν τα βγάλουν, εκτός από τον κίνδυνο για την προσωπική τους ασφάλεια, θα επηρεαστεί και η ταχύτητα και η απόδοσή τους.

Ως κάλυμμα για τα πατώματα και τα χαλιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά, φθαρμένα χαλιά ή μοκέτες, ειδικά πλαστικά καλύμματα και αμπαλάζ, καθώς και χοντρά χαρτόνια. Όσο πιο ευαίσθητο είναι το πάτωμα ή το χαλί, τόσο μεγαλύτερο πρέπει να είναι το πάχος του προστατευτικού που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

2. Μη Σέρνετε τα Έπιπλα

Ακόμη κι αν έχετε καλύψει τα πατώματα και τα χαλιά σας με ειδικά προστατευτικά, μην σέρνετε βαριά αντικείμενα. Είτε ανασηκώστε τα, είτε, αν είναι πολύ βαριά, χρησιμοποιήστε τα ειδικά καροτσάκια μεταφορών ή ξύλινες βάσεις με ροδάκια. Φροντίστε μάλιστα τα ροδάκια να είναι καλυμμένα με λάστιχο. Καλό θα ήταν επίσης να καλύψετε με αμπαλάζ ή με ειδικό λάστιχο και τα ποδαράκια ή τις βάσεις των βαρέων επίπλων.

3. Προσέξτε τη Βροχή!

Αν τη μέρα που έχετε αποφασίσει να μετακομίσετε αρχίσει να βρέχει, κάντε το καλύτερο που μπορείτε να περάσει όσο το δυνατόν λιγότερο νερό στον προσωπικό σας χώρο.

Ο καλύτερος τρόπος να το πετύχετε αυτό είναι να απλώσετε πετσέτες από πολύ απορροφητικό ύφασμα στην είσοδο και να ζητήσετε ευγενικά από όλους όσοι σας βοηθούν με τη μετακόμιση να πατούν καλά τα πόδια τους εκεί προτού εισέλθουν στον χώρο. Έτσι το μεγαλύτερο ποσοστό βροχής και λάσπης θα παραμείνει έξω από το σπίτι σας.

4. Αφήστε το Καθάρισμα των Χαλιών για το Τέλος

Το καθάρισμα των χαλιών είναι προφανώς μια από τις πιο σημαντικές δουλειές κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης. Πρέπει, όμως, να το αφήσετε για το τέλος! Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζετε ότι δεν θα αφήσετε χώμα, λάσπη ή βρομιά πίσω – καθώς και ότι δεν θα χρειαστεί να κάνετε την ίδια δουλειά ξανά και ξανά.

Αν έχετε κάποιο ξύλινο δάπεδο, καλό είναι επίσης να το τρίψετε και να το γυαλίσετε προτού φύγετε, ή αφότου εγκατασταθείτε στο νέο σας σπίτι.

5. Ζητήστε Επαγγελματική Βοήθεια

Οι επαγγελματίες μεταφορείς δεν έχουν μόνο τον κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά και την τεχνογνωσία και την πείρα να χειριστούν το κάθε αντικείμενο και χώρο με την κατάλληλη προσοχή, δίχως να προκαλέσουν κάποια φθορά.

Συνεπώς, αν έχετε κάποιο ευαίσθητο πάτωμα ή χαλί, ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσετε την ακεραιότητά τους κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης είναι να ζητήστε βοήθεια από επαγγελματίες. Βεβαιωθείτε ότι τους έχετε ενημερώσει εκ των προτέρων για την ευαισθησία των επιφανειών σας (τύπος, υλικό κατασκευής, ηλικία) και ρωτήστε τους εξαρχής να σας εξηγήσουν τι σκοπεύουν να κάνουν για να αποφευχθεί κάποια φθορά ή βλάβη. Θα μπορούσατε επίσης να τους ζητήσετε να κάνουν κάποια σχετική αναφορά στο συμφωνητικό που θα υπογράψετε. Αν αρνηθούν ή σας δώσουν την εντύπωση ότι δεν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις ανησυχίες σας, καλύτερα να απευθυνθείτε σε άλλη εταιρεία.

Η έμπειρη ομάδα μεταφορέων της Columbia Movers εκδηλώνει επαγγελματισμό και προσωπικό ενδιαφέρον σε κάθε μετακόμιση, για κάθε πελάτη – κάνοντας έτσι το νέο σας ξεκίνημα στη ζωή όσο το δυνατόν πιο εύκολο και ξέγνοιαστο.

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας, δείτε τις υπηρεσίες μας και επιλέξτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες!

Comments for this post are closed.