1938 Views

8 + 1 Σοβαρά Λάθη που Κάνετε όταν Μετακομίζετε και Πώς να τα Αποφεύγετε

Διαβάστε παρακάτω και ανακαλύψτε 9 πολύ σοβαρά λάθη που γίνονται συχνά στις μετακομίσεις, ώστε να τα αποφεύγετε.

Ποιος δεν θέλει να είναι η μετακόμισή του όσο το δυνατόν ευκολότερη και επιτυχημένη; Να, όμως, που μπορεί να μετατραπεί σε καταστροφή! Δείτε πώς να διασφαλίσετε πως η μετακίνηση στον νέο σας χώρο θα είναι πλήρως απαλλαγμένη από άγχος και… στενοχώριες!

 

1. Προσλαμβάνετε την Πρώτη Εταιρεία Μεταφορών που θα Βρεθεί στο Διάβα σας

Μεγάλο λάθος. Μην προσλαμβάνετε απλά την πρώτη εταιρεία μεταφορών που θα βρείτε στο διαδίκτυο ή που θα συναντήσετε στο δρόμο! Ψάξτε το λίγο πρώτα. Κάντε έρευνα. Αν σκέφτεστε να προσλάβετε μια εταιρεία ρωτήστε: είναι ασφαλισμένοι; Έχουν καλές κριτικές και σχόλια από πελάτες; Έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για τη μεταφορά των αντικειμένων σας, καθώς και σχετική εμπειρία; Αυτό το τελευταίο ερώτημα είναι ακόμη πιο σημαντικό αν στα πράγματά σας περιλαμβάνονται ογκώδη, βαριά και ευαίσθητα αντικείμενα, όπως κάποιο πιάνο.

2. Τοποθετείτε Αντικείμενα Μεγάλου Βάρους σε Μεγάλα Κουτιά

Το πλέον κλασικό παράδειγμα αυτού του λάθους είναι, φυσικά, τα βιβλία! Παίρνετε, λόγου χάρη, ένα μεγάλο κουτί και το γεμίζετε με τους 25 τόμους μιας εγκυκλοπαίδειας! Φαίνεται πως έχουν χωρέσει όλα μια χαρά, ώσπου… δοκιμάζετε να τη σηκώσετε! Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: είτε επιμένετε στην αρχική σας επιλογή, με αποτέλεσμα να σκιστεί το κουτί, να χτυπηθούν τα βιβλία και να επιβαρύνετε τη μέση και τα γόνατά σας, είτε αναγνωρίζετε το λάθος σας και πακετάρετε εκ νέου τα βιβλία σε μικρότερα κουτιά, χάνοντας χρόνο και δυνάμεις.

 

Ίσως θα ήταν εξαρχής καλύτερο, πριν αρχίσετε να πακετάρετε, να ρίξετε μια ματιά στα υλικά συσκευασίας που είναι διαθέσιμα στη Columbia World-Wide Movers. Υπάρχουν κουτιά ειδικά σχεδιασμένα για κάθε αντικείμενο, από βιβλία, έως πιάτα και ποδήλατα.

3. Ξεχνάτε να Μετρήσετε τις Διαστάσεις των Χώρων του Νέου Σπιτιού

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε από πριν τις διαστάσεις των δωματίων του νέου σας σπιτικού, για να διασφαλίσετε ότι τα έπιπλά σας και οι όποιες ογκώδεις ηλεκτρικές συσκευές θα χωρέσουν κατευθείαν στα σημεία που έχετε σκεφτεί να τις τοποθετήσετε, καθώς και ότι περνούν από την κεντρική είσοδο! Έτσι γλιτώνετε άφθονο χρόνο και κόπο, καθώς θα ξέρετε τι μπορεί να περάσει και από πού, και θα γλιτώσετε την ταλαιπωρία του να μεταφέρετε έπιπλα από δωμάτιο σε δωμάτιο!

 

4. Πακετάρετε Επικίνδυνα Υλικά ή Αντικείμενα με Λανθασμένο – ή Παράνομο – Τρόπο!

Είναι πολύ σημαντικό να μεταφέρετε οτιδήποτε εύφλεκτο, διαβρωτικό ή εν δυνάμει εκρηκτικό υλικό με τον σωστό τρόπο, και όπως προβλέπεται από τον νόμο. Ειδάλλως, όχι μόνο παραβιάζετε τον νόμο, αλλά βάζετε και τον εαυτό σας και άλλους σε κίνδυνο. Η σωστή εταιρεία μεταφορών θα είναι σε θέση να σας πει ποιος ακριβώς είναι ο κατάλληλος και νόμιμος τρόπος να μεταφέρετε τέτοιου είδους αντικείμενα.

 

5. Ξεχνάτε να Γράψετε Πού Πάει το Κάθε Κουτί και τι Υπάρχει σε Αυτό

Όταν φτάσετε στο νέο σας σπιτικό, θα είστε περικυκλωμένοι από κουτιά. Η μετακόμιση θα είναι πολύ ευκολότερη αν έχετε γράψει εκ των προτέρων πάνω σε κάθε κουτί το όνομα του δωματίου στο οποίο πρέπει να το τοποθετήσουν οι μεταφορείς, καθώς και το περιεχόμενό τους, ειδικά αν περιλαμβάνεται κάτι εύθραυστο. Αυτό θα βοηθήσει κι εσάς μετά στην τακτοποίηση των αντικειμένων.

 

 6. Δεν Έχετε Υπολογίσει τους Φόρους

Η μεταφορά κάποιων αντικειμένων μπορεί να εκπέσει από τον φόρο σας, άλλα όχι. Είναι σημαντικό να εξακριβώσετε ποια από αυτά μπορούν όντως να σας εξασφαλίσουν μείωση φόρου, ώστε να κρατήσετε τις σχετικές αποδείξεις.

 

7. Να Ξεσπάτε το Άγχος σας στους Μεταφορείς!

Μια μετακόμιση πάντοτε ενέχει κάποιο άγχος και πίεση, αλλά δεν υπάρχει λόγος να ξεσπάσετε στην εταιρεία μεταφορών. Αντίθετα, όσο πιο καλοσυνάτα τους φέρεστε, τόσο πιο ευδιάθετοι θα είναι, έχοντας το νου τους στο να κάνουν τη δουλειά τους προσεκτικά.

 

8. Δεν Έχετε Συγκεντρώσει τα Απολύτως Απαραίτητα σε Ένα Κουτί

Η μέρα της μετακόμισης είναι, όπως και να το κάνουμε, εξουθενωτική. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να τοποθετήσετε σε ένα και μόνο κουτί ό,τι μπορεί να χρειαστείτε για την πρώτη σας νύχτα στο νέο σας σπιτικό – από τα απαραίτητα για ένα γεύμα, ως τις πιτζάμες σας, μια αλλαξιά ρούχα και το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών.

 

9. Ξεχνάτε να Αλλάξετε τη Διεύθυνσή σας

Προτού μετακομίσετε, είναι καλό να φτιάξετε μια λίστα με τα άτομα ή τις υπηρεσίες που πρέπει να γνωρίζουν τη νέα σας διεύθυνση, ώστε να μην χάσετε κάποια σημαντική επιστολή ή δέμα.

 

Αποφύγετε τα λάθη αυτά και η μετακόμισή σας θα αποδειχτεί πολύ λιγότερο αγχωτική. Αναζητάτε μια έμπειρη εταιρεία μετακομίσεων που θα εξειδικεύεται στη μεταφορά μεγάλων αντικειμένων και τιμαλφών; Επικοινωνήστε με την Columbia World-Wide Movers. Τα πολύτιμά σας αντικείμενα θα είναι ασφαλή στα χέρια μας.

Comments for this post are closed.